Gensoru Bir Vicdan Hesaplaşmasıdır”

24.01.2015 10:31:34

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın, TBMM'deki 4 bakan hakkındaki yüce divan oylamasına katılamama durumunu açıklamak için, Türkiye'deki il başkanlıklarında aynı anda basın toplantısı düzenledi.

  Anadolu Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nda dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Partisi İl Başkanı Mazhar Polat, gensorunun bir vicdan hesaplaşması olduğunu söyleyerek, “Maalesef iktidar partisi yöneticileri kendi milletvekillerine öyle bir baskı kurmuştur ki, oylama sonucunda kendileriyle yıllarca aynı meclis çatısı altında mesai yapan arkadaşlarını bile vatan haini ilan etme durumuna getirmiştir. Orada hür iradesine inanan, baskılara aldırmayan milletvekillerini tebrik ediyoruz. Belki orada o gün 4 bakan aklanmıştır. Ama tarih boyunca o görüntüler, o ses kayıtları, ayakkabı kutuları milletimizin hafızalarından asla silinmeyecektir” diye konuştu.

O günün Anadolu Partisi adına çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Mazhar Polat “Genel başkanımız aynı gün partimizin divan toplantısından saat 3.15’de ayrılıp yanında genel başkan yardımcımız ile birlikte meclise gitti. Saat 15 sularında meclise giriş yaptıktan kısa bir süre sonra baş dönmesi nedeniyle rahatsızlandı. Bağımsız milletvekili olan bir meclis üyesi durumu fark edip yakında bulunan Güven Hastanesi’ne götürülmek üzere durumu daha da fenalaşmış ve yarı baygın bir şekilde hastaneye ulaştırılmıştır. Tansiyonu 23 olarak kayıt altına alınmış, iğne serum desteğiyle akşam saat 18.00’e kadar acilde tutulmuş, genel başkanımızın saat 20.00’deki meclis oylamasına ne olursa olsun gitmek istediği başhekime bildirilmiş, ancak tansiyonu 21’den aşağı inmediği için ve beyine embol atma durumu ile karşılaşabileceğinden kesinlikle müşade altında kalması söylenmiştir. Evine saat 22.00’da gitmiş ve ertesi gün sabah tekrar aynı şikâyetle hastaneye götürülmüş olup, bu sefer tansiyonunun 22 olduğu ve bunun araştırılması konusuna bağlanmıştır. Dünden bu yana hastanede kalmıştır ve bu sabah 10.30’da taburcu edilmiştir” dedi.

  Mazhar Polat, muhalefetin Emine Ülker Tarhan’a bir anda oklarını yöneltip kamuoyunda başarısızlıklarına kılıf aramaktan bıkmadıklarını için bu olayı da terbiyesiz bir şekilde karalamaya başladıklarını belirterek şu şekilde konuştu:

 “Şu iyi bilinmelidir ki meclisten hastaneye gidiyorum diye çıkıp da hiç hastaneye gitmemiş bir milletvekili içinde partimiz ahlak ve görgü geleneğinden asla vazgeçmeyip, bunu sosyal alemde paylaşmamıştır”.